Eveniment

Şase persoane trimise în judecată în dosarul furtului de tablouri de la Rotterdam

Şase persoane trimise în judecată în dosarul furtului...

Autor: Mediafax

15.07.2013, 21:54 217

Procurorii DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism) i-au trimis în judecată luni pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi, în lipsă, pe Adrian Procop, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimată la 18 milioane de euro.

Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Mihai Bitu şi Olga Dogaru au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv, Petre Condrat în stare de libertate, iar Adrian Procop a fost deferit justiţiei în lipsă, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Potrivit procurorilor, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale „există suspiciunea rezonabilă“ că Radu Dogaru şi Adrian Procop, cu sprijinul lui Eugen Darie, „au constituit o grupare infracţională în scopul săvârşirii infracţiunii de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave”.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO