Eveniment

Salariile funcţionarilor publici au continuat să crească şi în luna mai

05.07.2010, 11:07 15

Salariile din administraţia publică au crescut cu 0,35% în lunamai faţă de aprilie, ajungând la un nivel mediu de 2.829 de lei,potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional deStatistică.

Faţă de perioada similară a anului trecut, când valoarea medieera de 2.033 de lei net, salariile din administraţie au înregistrato scădere uşoară, de aproape 0,6%. Salariile funcţionarilor publiciau crescut constant din luna martie a acesui an, pe fondulacordării în unele instituţii a primelor ocazionale (prime devacanţă) şi a unor bonusuri. Cu toate acestea, Guvernul a anunţatmăsuri de reducere de costuri în sectorul public încă de laînceputul anului, când a suspendat acordarea de tichete de masă saude vacanţă pentru cei 1,36 milioane de bugetari sau plata orelorsuplimentare.

La polul opus au stat salariile din învăţământ, care au scăzutcu 2,4% în mai faţă de aprilie, din cauza grevelor care au avut locîn învăţământ de la începutul anului, din cauza reducerii salarilorprofesorilor şi a adoptării legii educaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO