Eveniment

Salarii duble în aprilie faţă de acum şapte ani, dar creşterile nu au ţinut pasul cu inflaţia

Salarii duble în aprilie faţă de acum şapte ani, dar...

Autor: Corina Mirea

05.06.2013, 21:57 207

Salariul mediu net al angajaţilor români s-a du­blat în ultimii şapte ani, până la 1.661 de lei, com­parând situaţiile din luna aprilie, arată datele făcute publice de Institutul Naţional de Statistică (INS). Cele mai importante majorări ale venitului mediu net lunar s-au în­registrat în perioada de boom economic 2007- 2008, când creş­te­rea a variat între 22% şi 25% pe an la ni­ve­lul lunii aprilie. Din 2009 încoace însă, angajaţii ro­mâni nu au beneficiat de creşteri sa­lariale medii nete mai mari de cir­ca 10%, pe când costurile cu ali­mentele, bu­nu­rile de larg con­sum şi utilităţile au fost pe trend as­cen­dent. De altfel, creşterile sa­lariale nici nu au reuşit să aco­pe­re inflaţia în ultimii şapte ani.

 
 
Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 06.06.2013
 
ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Burse, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii despre abonarea la ZF Corporate: Alexandru Matei (Tel fix. 0318.256.286 Tel. mobil. 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maxim o oră.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO