Eveniment

Saint-Gobain Weber a investit 7 milioane de euro într-o fabrică la Suceava

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Tibi Bujdei

09.07.2013, 22:06 307

Grupul francez Saint-Gobain, producător de materiale de construcţii la nivel mondial, a deschis marţi, în comuna suceveană Stroieşti, a treia fabrică din România, investiţia fiind de 7 milioane de euro, iar capacitatea de producţie anuală de 100.000 de tone.

Prezent la inaugurarea fabricii din Suceava, directorul grupului francez pentru Polonia, România şi Bulgaria, François Xavier Moser, a declarat că această investiţie a fost făcută în condiţiile în care „în Europa şi în lume sunt momente delicate“.  El a spus că săptămâna trecută a luat în discuţie rezultatele companiei pe primele şase luni ale acestui an, reieşind că firma este sub ceea ce şi-a propus în mai multe ţări, în special cele din vest, dar că România este una dintre puţinele ţări unde există o creştere.

„De aceea am decis să continuăm planurile strategice, chiar dacă mediul nu este prielnic, dar România este o ţară în care credem“, a spus Moser.  Directorul general al firmei în România, Mircea Popescu, a spus că noua unitate, investiţie de 7 milioane de euro, are o capacitate de producţie anuală de 100.000 de tone şi va deservi, pentru început, judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ. El a mai afirmat că, în prezent, fabrica de la Stroieşti are nouă angajaţi, numărul acestora urmând să crească până la 25 . Noua fabrică va crea, pe orizontală, 150-200 de noi locuri de muncă.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO