Eveniment

S-a terminat cu perioada statiunilor-dormitor. Sezonul estival de pe litoralul românesc este foarte scurt

21.06.2010, 18:19 25

Ioan Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ şiIndustrie Constanţa spune că litoralul românesc a pierdut foartemulţi clienţi din cauza serviciilor proaste oferite.

"Am pierdut mulţi turişti din ţară din cauză că pe litoralulromânesc nu există programe de animaţie şi de agrement, aşa cumexistă pe litoralul din Turcia, Grecia sau cel din Bulgaria. S-aterminat cu perioada staţiunilor-dormitor, avem nevoie şi de altelucruri ca să atragem turişti", a susţinut Jugănaru, în cadrul unuiforum legat de investiţiile hoteliere pe litoralul românesc.

El a mai precizat că sunt zeci de hoteluri de pe litoralulromânesc scoase la vânzare de către proprietari, care însă nu-şigăsesc cumpărătorii.

"Investitorii străini nu sunt interesaţi să cumpere hoteluri depe litoralul românesc, dar nici să construiască. Acest lucru estecauzat de faptul că sezonul estival pe litoralul românesc estefoarte scurt, iar turismul de afaceri lipseşte", a spus el.

Jugănaru a explicat faptul că, pentru a atrage mai mulţi turiştipe litoralul românesc ar trebui să se dezvolte turismul de afaceri(organizare de evenimente şi conferinţe) sau turismul balnear.

Pe litoralul românesc nu există săli de conferinţe de capacităţimari de 2000-3000 de locuri, de aceea multe companii nu se uită lastaţiunile de pe litoral ca la destinaţii pentru conferinţe sauseminarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO