Eveniment

Rusia nu e de acord cu Ucraina: Negocierile de pace nu au oferit niciun progres

Rusia nu e de acord cu Ucraina: Negocierile de pace nu au...

Autor: Andreea Tobias

30.03.2022, 13:47 1931

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a informat presa cu privire la discuţiile care au avut loc marţi în Turcia cu Ucraina şi a minimizat orice speranţă de progres.

Marţi, Rusia a declarat că intenţionează să îşi reducă activitatea militară în Kiev şi Chernihiv, iar Ucraina a declarat că va lua în considerare posibilitatea de a deveni un stat „neutru".

„Ceea ce este pozitiv este că partea ucraineană a început să formuleze clar şi să pună pe hârtie ceea ce propune. Până acum nu reuşisem să realizăm acest lucru", a declarat Peskov.

„În ceea ce priveşte restul, nu putem, ca să spunem aşa, să afirmăm că au existat progrese, ceva foarte promiţător", a spus el, a raportat agenţia de presă Interfax, citată de BBC.

Anterior, unul dintre consilierii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Ihor Zhovkva, a declarat, într-o intervenţie la BBC, că pentru prima dată negocierile au avansat, însă Ucraina nu va tranzacţiona „niciun centimetru” din teritoriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO