Eveniment

Romstal Leasing, contracte de 36 mil. euro

14.12.2004, 00:00 21

Romstal Leasing, parte a grupului Romstal, a incheiat, in primele zece luni, contracte in valoare de 36 milioane de euro, in crestere cu 30% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a declarat administratorul companiei, Liviu Nicolescu.
"Rezultatele bune inregistrate in acest an se datoreaza segmentului de autovehicule, in conditiile in care piata auto a cunoscut o crestere de 40%", a precizat Nicolescu.
Dintre contractele finantate in acest an de companie, circa 70% au vizat autoturismele, 23% autoutilitarele, 6% echipamentele industriale si 1% tehnica de calcul si imobilele.
Potrivit reprezentantului Romstal, societatea detinea, la finele lunii octombrie, o cota de 4,8% din volumul total al contractelor incheiate la nivelul celor 36 de companii membre ale Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).
Conform estimarilor ASLR, in primele zece luni ale anului, volumul contractelor incheiate la nivelul Asociatiei, de circa 804 milioane de euro, a reprezentat aproximativ 55% din totalul pietei de profil romanesti.
Cumulat, in cei sase ani de activitate, compania a incheiat peste 4.500 de in valoare de peste 110 milioane de euro.     
Infiintata in 1998, Romstal Leasing are un capital social de 50,5 miliarde de lei, actionarul principal fiind Romstal Impex.
Dupa deschiderea, la jumatatea lunii octombrie, a unui nou punct de lucru la Iasi, societatea si-a extins la opt numarul de birouri de reprezentare teritoriala.
Potrivit datelor companiei, Romstal Leasing a incheiat, in 2003, contracte in valoare de 28,8 milioane de euro si a raportat un profit net de peste 800.000 de euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO