Eveniment

Românii cumpără medicamente mai scumpe faţă decât acum cinci ani: volumele medicamentelor originale fără prescripţie au crescut cu 20% faţă de 2016, dar genericele au scăzut

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj: Sunt înlocuite medicamente cu altele mai scumpe, pentru aceeaşi indicaţie, cu moleculă diferită, dar acelaşi efect.

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj: Sunt înlocuite medicamente cu altele mai scumpe, pentru aceeaşi indicaţie, cu moleculă diferită, dar acelaşi efect.

Autor: Georgiana Mihalache

17.12.2020, 07:00 242

♦ În primele zece luni din 2020 s-au vândut 152 milioane de cutii de medicamente originale fără reţetă în farmaciile cu circuit deschis ♦ Medicamentele generice, adică varianta mai ieftină a originalelor, au mers doar pe scăderi în ultimii trei ani, până la 210 milioane de cutii în primele zece luni din 2020.

Pacienţii români au cumpărat din farmacii medicamente fără reţetă (OTC) mai scumpe în ultimii cinci ani, piaţa medicamentelor OTC originale ajungând la 152 mil. cutii vândute în farmaciile cu circuit deschis până în octombrie 2020, arată datele companiei de cercetare de piaţă Cegedim, citate de Dragoş Damian, CEO al Terapia, cel mai mare producător local de medicamente.

Faţă de acum cinci ani, volumele la medicamentele originale OTC au avut o evoluţie de 20%, ceea ce arată apetitul mai mare al pacienţilor pentru aceste produse. În acelaşi timp, medicamentele generice fără reţetă, varianta mai ieftină a originalelor, au scăzut constant în ultimii ani în volume, ajungând la 210 mil. cutii vândute în primele zece luni din acest an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO