Eveniment

​Românii au alocat circa 350 euro de persoană pentru o vacanţă în una din staţiunile turistice locale

​Românii au alocat circa 350 euro de persoană pentru...

Autor: Miruna Diaconu

21.08.2023, 11:53 88

​Un român a alocat circa 350 euro pentru o vacanţă în ţară în luna august, potrivit unui comunicat transmit de agenţia de turism Eximtur. Staţiunile preferate de turişti în această lună sunt Mamaia, Băile Felix, Eforie Nord, Olimp şi Venus.

România a fost în topul preferinţelor românilor în luna august, urmată de Grecia, Turcia, Spania şi Bulgaria.

„În România şi Grecia, turiştii români au ales în principal hotelurile de patru şi trei stele, situate la o distanţă cât mai mică faţă de plajă. Hotelurile de cinci stele, alese în special în destinaţii care oferă preponderent servicii all-inclusive, precum Turcia şi Bulgaria, sunt pe locul trei în clasamentul rezervărilor realizate pentru luna august”, se arată în comunicatul transmis de agenţie.

Durata medie a vacanţei a fost de circa şapte zile.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul românilor care au ales o destinaţie externă a fost cu 30% mai mare. Bugetul mediu alocat pentru o vacanţă în afara ţării a fost de circa 660 euro de persoană.

Pentru toamnă, în topul preferinţelor românilor se află Băile Felix, iar un lucru remarcat de reprezentanţii Eximtur este faptul că media de vârstă a turiştilor care merg în staţiunile balneoclimaterice a scăzut, iar tot mai mulţi tineri caută vacanţe cu proceduri spa şi wellness.

De asemenea, destinaţiile externe pentru toamnă care se află în topul preferinţelor românilor sunt Turcia, Tunisia, Cipru şi Egipt, dar se remarcă o creştere substanţială a rezervărilor pentru destinaţii exotice precum Maldive şi Thailanda, în perioada noiembrie – decembrie.​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO