Eveniment

Romania, pe acelasi loc cu Namibia la crestere turistica

08.03.2006, 00:00 14

Piata turistica din Romania va inregistra, in intervalul 2007-2016, o rata anuala de crestere de 7,9%, ocupand locul patru intr-un top mondial realizat de World Travel and Tourism Council (WTTC), dupa Muntenegru, China si India.

"Sectorul turistic mondial inregistreaza noi recorduri de crestere, dar ceea ce este cu adevarat interesant este modul in care tari mici, aflate in curs de dezvoltare, precum Muntenegru, Romania, Namibia si Brunei reusesc sa foloseasca industria turistica si de calatorii ca instrumente de dezvoltare a economiei in general. Aceste tari au ajuns sa perceapa importanta pe care o au vizitatorii straini si au luat decizii strategice la cel mai inalt nivel pentru a profita de potentialul economic", este de parere presedintele WTTC, Jean-Claude Baumgarten.

In ceea ce priveste estimarile referitoare la Romania, WTTC sustine ca sectorul turistic si de calatorii va genera in acest an activitati economice cu incasari totale de circa 7 mld. dolari. Industria de calatorii va avansa cu 9,2% in 2006 si cu 7,9% pe an in intervalul 2007-2016.

Aceasta piata, impreuna cu zonele conexe cu impact direct sau indirect, va avea o contributie de 4,8% din PIB si va reprezenta 5,8% din forta de munca raportata la nivel national, respectiv 458.000 de locuri.

Raportat la piata mondiala, economia turistica din Romania ocupa, potrivit WTTC, locul 65 in termeni absoluti, 162 in ceea ce priveste contributia in ansamblul economiei si locul 4 pe termen lung din punct de vedere al cresterii anuale, dintr-un total de 174 de tari studiate. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO