Eveniment

România ocupă penultimul loc în UE în funcţie de ponderea companiilor cu ritm rapid de creştere

O companie are o evoluţie rapidă dacă ritmul mediu de creştere al numărului de angajaţi depăşeşte 10% pe o perioadă de trei ani, fiind luate în considerare doar companiile cu cel puţin 10 angajaţi la începutul acestei perioade. Companiile cu un ritm rapid de creştere contribuie la creşterea economică şi la crearea de locuri de muncă, se arată în comunicatul Eurostat.

În 2015, 158.000 de companii din Uniunea Europeană au avut un ritm rapid de creştere, adică 9,9% din companiile active cu cel puţin 10 angajaţi. Aceste companii au 13,5 milioane de angajaţi.

Cele mai mari ponderi ale companiilor cu creşteri rapide sunt în Irlanda (14,9%), Malta (13,7%) şi Ungaria (12,5%). Cele mai mici ponderi sunt în Cipru (2,2% în 2014), România (2,3%), Grecia (6%) şi Austria (6,5%). Bulgaria se află peste media de 9,9% a UE, în timp de Luxemburg, Franţa şi Belgia se situează sub medie.

România (5,9%) se află pe ultimele locuri şi în funcţie de procentul angajaţilor din companiile cu ritm rapid de creştere. În Irlanda, Ungaria şi Portugalia, aproape unu din cinci angajaţi lucra într-o astfel de companiei, în 2015.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.