Eveniment

România cumpără 227 transportoare bilndate Piranha 5

România cumpără 227 transportoare bilndate Piranha 5

Autor: Mediafax

30.11.2017, 00:00 112
Guvernul a adoptat ieri hotărârea prin care s-au aprobat circumstanţele şi procedura specifică aferente etapei 1 a programului de înzestrare „Transportor blindat pentru trupe 8x8”, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate Piranha 5, informează MApN.

Programul prevede atât achiziţia blindatelor şi a derivatelor, cât şi suportul logistic de către compania General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH. ”Acordul de furnizare se face luând în considerarea calitatea de parte în documentele de cooperare cu firma GDELS a Companiei Naţionale ROMARM S.A.- Filiala Uzina Mecanică Bucureşti S.A., unde se vor integra şi produce 197 de transportoare”, precizează Ministerul Apărării Naţionale.

Ca motivare a achiziţiei este invocat actualul context geopolitic din regiunea extinsă a Mării Negre, cât şi termenele asumate privind realizarea capacităţii operaţionale complete de către Brigada Multinaţională de la Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO