Eveniment

Roger Federer câştigă primul set în faţa lui Marius Copil în finala turneului de la Basel

Roger Federer câştigă primul set în faţa lui Marius...

Autor: Departamentul Sport

28.10.2018, 17:02 52

Roger Federer, locul 3 ATP,  a câştigat, duminică, primul set din finala jucată împotriva românului Marius Copil, locul 93 ATP. Setul a fost decis în tie-break, scor 7-6 (5).

În primul set, Roger Federer a servit primul şi a câştigat primul game la zero, însă Marius Copil a stat bine în meci, a returnat serviciile, a beneficiat şi de o dublă greşeală a elveţianului şi a făcut break foarte devreme în meci, cu un serviciu de nu mai puţin de 234 km/h. Elveţianul a revenit însă în cel de-al treilea game, când la 30-30, mingea trimisă de Marius Copil pe backhand a lovit banda fileului şi a căzut în terenul lui. Federer a avut atunci prima şansă de break şi a fructificat-o imediat, egalând. Fostul lider mondial şi-a câştigat apoi uşor serviciul, iar de la 3-1 pentru Copil scorul s-a făcut 4-3 în favoarea lui Federer. Ambii jucători şi-au menţinut la cote înalte serviciul, iar primul set s-a decis la tie-break, câştigat de Federer.

Este pentru prima oară când Marius Copil îl întâlneşte pe Roger Federer, considerat de mulţi cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor. Singurul român care a reuşit să-l învingă pe elveţian într-un meci oficial este antrenorul lui Marius Copil, Andrei Pavel, în urmă cu 18 ani, la Hamburg.

Ultimul jucător de tenis român care a jucat finala de la Basel a fost Ilie Năstase, în 1975, când a pierdut în faţa cehului Jiri Hrebec.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO