Eveniment

Risc de avalanşă în Munţii Rodnei şi Munţii Maramureşului

Risc de avalanşă în Munţii Rodnei şi Munţii...

Autor: Gabriel Pecheanu

27.01.2024, 18:59 28

Este risc de avalanşă  în Munţii Rodnei şi Munţii Maramureşului, anunţă sâmbătă Salvamont Maramureş. Părţile de munte cu expunere est, nord şi sud sunt extrem de încărcăte datorită vântului şi căderilor masive de zăpadă.

„Risc de avalanşă în munţii Rodnei şi munţii Maramureşului, grad 4-5 (maxim) de la 1300 m altitudine până în golul alpin. Părţile de munte cu expunere est, nord şi sud sunt extrem de încărcăte datorită vântului şi căderilor masive de zăpadă. Acolo unde a încărcat şi vântul, la sondarea cu echipamentul din dotare grosimea stratului de zăpadă trece de 150 - 170 cm depozit”, anunţă pe Facebook Salvamont Maramureş.

Salvatorii montani arată că „sunt două straturi 20-25 cm - cel de dedesubt, care nu are nici un fel de priză cu baza, iar cel de deasupra fiind încărcat de asemenea cu zăpadă proaspată acumulată după ninsoarea de vineri şi sâmbătă, undeva la 10-20 cm”.

„Cauzele posibile producerii unei avalanşe sunt depozitele de zăpadă şi plăcile masive de vânt, cu instabilitate pe stratul median”, se arată în finaluol postării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO