Eveniment

Reţeaua de tramvai din Capitală se extinde cu 15 kilometri. Unde veţi putea circula de acum cu tramvaiul

Reţeaua de tramvai din Capitală se extinde cu 15...

Autor: Cosmin Pirv

07.07.2022, 16:08 13874

Reţeaua de tramvai din Bucureşti se va extinde cu 15 kilometri, a anunţat joi primarul general Nicuşor Dan. Noile linii vor face legătura între zone importante ale Capitalei. 

Primarul general a anunţat că a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice documentaţia pentru achiziţia studiilor de fezabilitate aferente construirii de noi linii de tramvai. Este vorba despre aproximativ 15 kilometri de linie de tramvai, împărţiţi în patru loturi.

Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piaţa Unirii. Acesta va lega linia de tramvai 32, de la poalele Dealului Mitropoliei, cu linia de tramvai 21, spre strada Sfânta Vineri.

Al doilea lot va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est şi cele din nord-est, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chişinău şi str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu - Str. Iuliu Haţeganu - Şos. Vitan-Bârzeşti - Str. Sergent Ion Iriceanu - Str. Turnu Măgurele - Str. Luică.

Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între str. Graţioasa şi complexul comercial Băneasa, iar lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum.

Nicuşor Dan spune că valoarea totală estimată pentru întocmirea documentaţiilor tehnico-economice pentru cele 4 loturi este de aproximativ 10 milioane de lei, plus TVA, cu termen de execuţie de 9 luni, pentru fiecare lot.

Ofertele pot fi depuse până în 23 august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO