LIVE: ZF INVESTIŢI ÎN ROM NIA: Ce fel de proiecte se caută în piaţa rezidenţială din Capitală? Care sunt preocupările dezvoltatorilor? O discuţie cu Cristian Giurgescu, fondator, Total One Construct.
Eveniment

Restaurantele şi cafenelele se redeschid şi la interior, începând din 1 septembrie

Restaurantele şi cafenelele se redeschid şi la interior, începând din 1 septembrie. Măsura se aplică în judeţele unde incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, a stabilit Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

De asemenea, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hătărâre prin care se limitează, la nivel naţional, programul de funcţionare a teraselor între orele 6.00-24.00.

De la 1 septembrie, va creşte şi numărul de persoane care pot participa la evenimente private la 50 în spaţiu închis, respectiv 100 în spaţiu deschis.

„Se aprobă organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 50 de persoane în interior şi de maximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii”, a mai stabilit CNSU.

Conform documentului citate, se menţine măsura privind suspendarea activităţii cluburilor, discotecilor şi a barurilor în interiorul clădirilor.

„Art. 7 - (1) Activităţile instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber se pot desfăşura numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii. (2) În condiţiile alin. (1) organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, fără a depăşi 50 % din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din judeţe/municipiul Bucureşti este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori”, arată sursa citată.

Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane, iar organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie, conform CNSU.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.