Eveniment

Reducerea cotei unice şi impozitarea veniturilor din jocurile de noroc online, printre propunerile de revigorare a economiei ale ACPR

Autor: Adelina Mihai

07.09.2010, 13:34 26

Reducerea cotei unice la 10%, impozitarea veniturilor dinjocurile de noroc online şi scutirea de la penalităţi a firmelorcare îşi plătesc datoriile până la sfârşitul anului suntprincipalele măsuri anticriză pe care Alianţa ConfederaţiilorPatronale din România (ACPR), una dintre cele mai mari patronate,le va propune guvernului Boc.

"Cifra de afaceri a jocurilor de noroc online din România estede 500 milioane de euro, iar majoritatea firmelor de profil ausediul undeva în Nepal. Noi propunem ca veniturile din jocurileonline să fie impozitate, dar şi câştigurile românilor, ori caactivităţile de jocuri online să poată fi organizate numai decompanii cu sediul în România", a declarat purtătorul de cuvânt alalianţei, Dan Matei Agathon.

O altă propunere înaintată de patronate este reducerea coteiunice de impozitare de la 16% la 10%, întrucât România este o"insulă" între ţări cu cote unice de 10%. Conform acestuia, deşi petermen scurt o asemenea măsură ar duce la reducerea veniturilor labuget, astfel ar fi stimulată economia pe termen lung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO