Reducerea cotei unice şi impozitarea veniturilor din jocurile de noroc online, printre propunerile de revigorare a economiei ale ACPR

Autor: Adelina Mihai 07.09.2010

Reducerea cotei unice la 10%, impozitarea veniturilor din jocurile de noroc online şi scutirea de la penalităţi a firmelor care îşi plătesc datoriile până la sfârşitul anului sunt principalele măsuri anticriză pe care Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), una dintre cele mai mari patronate, le va propune guvernului Boc.

"Cifra de afaceri a jocurilor de noroc online din România este de 500 milioane de euro, iar majoritatea firmelor de profil au sediul undeva în Nepal. Noi propunem ca veniturile din jocurile online să fie impozitate, dar şi câştigurile românilor, ori ca activităţile de jocuri online să poată fi organizate numai de companii cu sediul în România", a declarat purtătorul de cuvânt al alianţei, Dan Matei Agathon.

O altă propunere înaintată de patronate este reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 10%, întrucât România este o "insulă" între ţări cu cote unice de 10%. Conform acestuia, deşi pe termen scurt o asemenea măsură ar duce la reducerea veniturilor la buget, astfel ar fi stimulată economia pe termen lung.