Eveniment

Record de infectări într-o comună din judeţul Iaşi: CJSU Iaşi propune instituirea carantinei în Roşcani, unde incidenţa Covid a ajuns la 8,31 la mie

Record de infectări într-o comună din judeţul Iaşi:...

Autor: Mediafax

16.03.2021, 19:29 8602

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iaşi a propus instituirea carantinei zonale în comuna Roşcani, unde incidenţa cazurilor de Covid a ajuns la 8,31 la mia de locuitori.

Propunerea de instituirea a carantinei începând de miercuri, de la ora 6.00, a fost înaintată Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

„Rata incidenţei a ajuns la o cifră alarmantă de 8,31 la mia de locuitori şi este nevoie de această măsură pentru a limita acum cât mai mult răspândirea virusului. Am aplicat şi în trecut această soluţie, vă reamintesc cazul comunelor Ciurea şi Aroneanu, care a funcţionat, aşa cum mă aştept să se întâmple şi în cazul comunei Roşcani”, a scris pe Facebook preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

Printre restricţiile anunţate se numără interzicerea oricăror tipuri de evenimente în spaţii deschise sau închise, publice sau private, închiderea restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv a teraselor, suspendarea activităţii firmelor din domeniul jocurilor de noroc şi închiderea structurilor de primire turistică.

De asemena, activitatea didactică se va desfăţura exclusiv online. Vor fi impuse şi restricţii de circulaţie, iar deplasările se vor face în baza unei adeverinţe de la angajator sau a legitimaţiei de serviciu, respectiv în baza declaraţiei pe propria răspundere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO