Eveniment

Răzvan Bologa, profesor la ASE: Dezvoltarea inteligenţei artificiale este la fel de importantă cum a fost dezvoltarea motorului cu aburi

Răzvan Bologa, profesor la ASE: Dezvoltarea...

Autor: Răzvan Botea

20.03.2019, 19:40 761

♦ UE are nevoie de o strategie privind inteligenţa artificală, altfel îşi pierde competitivitatea ♦ Dacă România ar construi inteligenţă artificială, ar putea creşte exporturile de servicii IT de 20 de ori.

Dezvoltarea inteligenţei artifici­ale este de importanţă economică crucială, în contextul în care economia digitală va schimba radical regulile jocului economic. Aceasta este o carte pe care România şi UE trebuie să o joace bine, altfel nu pot spera la competitivitate în faţa mamuţilor precum SUA sau China, au spus mai mulţi economişti în cadrul unui eveniment organizat de Academia de Studii Economice (ASE) Bucureşti.

„Inteligenţa artificială nu mai este un domeniu de cercetare, este un domeniu de importanţă economică: schimbă regulile jocului economic, strategiile, raportul, modelele de funcţionare a afacerilor, schimbă cam toate lucrurile cu care noi am fost obişnuiţi în ultimele două secole. Un eveniment de importanţă similară a apărut la 1780, când maşina cu aburi a fost perfecţionată de James Watt, când a putut să preia anumite sarcini în locul animalelor“, a spus în cadrul evenimentului prof. dr. Răzvan Bologa, profesor la ASE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO