Eveniment

Războiul se poate extinde: SUA avertizează Iranul împotriva escaladării războiului Israel-Hamas într-un conflict regional. "Ameninţarea de ieri a fost reală. Ameninţarea de astăzi este reală"

Războiul se poate extinde: SUA avertizează Iranul...
15.10.2023, 22:15 287

Statele Unite au purtat discuţii pe canale secundare cu Iranul pentru a avertiza republica islamică să nu transforme războiul dintre Israel şi Hamas într-un conflict regional mai amplu, potrivit principalului consilier pe probleme de securitate al preşedintelui Joe Biden, scrie FT. 

Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a declarat că Washingtonul are mijloacele de a comunica în privat cu Iranul şi "ne-am folosit de aceste mijloace în ultimele zile pentru a clarifica în privat ceea ce am spus în public".

El a vorbit după ce SUA a anunţat că trimite un al doilea grup de atac pe portavion în estul Mediteranei, în timp ce pregătirile Israelului pentru o ofensivă terestră împotriva Gaza au sporit îngrijorarea diplomaţilor că războiul ar putea declanşa o conflagraţie mai amplă.

Diplomaţii occidentali şi arabi se tem că războiul ar putea inflama regiunea şi sunt deosebit de îngrijoraţi de faptul că ar putea atrage Hezbollah, grupul militant libanez susţinut de Iran, şi alţi militanţi care sunt, de asemenea, susţinuţi de Teheran.

"Ameninţarea de ieri a fost reală. Ameninţarea de astăzi este reală", a declarat Sullivan pentru emisiunea Face The Nation de la CBS. "Există riscul unei escaladări a acestui conflict, al deschiderii unui al doilea front în nord şi, bineînţeles, al implicării Iranului - acesta este un risc."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO