Eveniment

Război în Ucraina 18 aprilie 2022

Război în Ucraina 18 aprilie 2022

Autor: Ramona Cornea

18.04.2022, 00:03 215

Oraşul Mariupol este încă sub asediu

Rusia a ordonat forţelor ucrainene de la Mariupol să se predea, în timp ce continuă un atac puternic asupra oraşului ucrainean. Estimările arată că circa 100.000 de oameni rămân în Mariupol şi în împrejurimile sale imediate, despre care se spune că se află în mare parte sub control rusesc, trupele ucrainene fiind limitate în zonele de rezistenţă, conform CNN.

 

Oamenii din Nicolaev sunt nevoiţi să folosească apa din râu din cauza conductelor deteriorate

Oraşul Nicolaev din sudul Ucrainei a rămas fără apă curentă timp de patru zile, forţând oamenii să folosească apa din râuri. Accesul la apă s-a pierdut când conducta de la Dnipro a fost avariată în timpul luptelor în urmă cu câteva zile, conform CNN. 

 

Rusia afirmă că a distrus o fabrică de muniţie de lângă Kiev

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konaşenkov, a declarat că forţele armate ruse au distrus o fabrică de muniţie în apropiere de Kiev, potrivit Reuters.

Anterior, au existat rapoarte despre explozii în capitala Ucrainei Kiev, dar există informaţii limitate despre locul unde au avut loc.

 

UE mai alocă 50 de milioane de dolari pentru ajutorul umanitar pentru Ucraina

Pachetul include 45 mil. euro pentru proiecte umanitare în Ucraina şi 5 mil. euro pentru Republica Moldova. Potrivit Comisiei Europene, finanţarea va fi utilizată pentru a aborda cele mai presante nevoi umanitare prin furnizarea de servicii medicale de urgenţă, acces la apă potabilă sigură şi igienă, adăpost şi protecţie, asistenţă în numerar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO