Eveniment

Ratingurile, inflaţia şi peisajul economic global nu-l sperie pe legendarul Warren Buffett: Rezerva de numerar a Berkshire Hathaway se apropie de maximul istoric de 147 miliarde de dolari

Ratingurile, inflaţia şi peisajul economic global nu-l...

Autor: Ştefan Stan

05.08.2023, 19:46 1648

Numerarul şi investiţiile Berkshire Hathaway în titluri de trezorerie pe termen scurt au crescut la 147 de miliarde de dolari la sfârşitul celui de-al doilea trimestru, subliniind încrederea lui Warren Buffett în stabilitatea pieţelor financiare globale, în ciuda climatului politic dificil de la Washington, scrie FT.

Conglomeratul american- care deţine compania de căi ferate BNSF şi asigurătorul Geico - şi-a mărit deţinerile cu aproape 17 miliarde de dolari în al doilea trimestru, pentru a se situa chiar sub un maxim istoric de 149 miliarde de dolari stabilit în 2021.

Dezvăluirea a venit la câteva zile după ce agenţia de rating Fitch a privat SUA de premiatul rating triplu A. Analiştii au citat disputele repetate ale Washingtonului cu privire la plafonul datoriei, care au dus soldurile de numerar ale Trezoreriei la niveluri periculos de scăzute.

Buffett, care conduce Berkshire de mai bine de jumătate de secol, a declarat săptămâna trecută pentru CNBC că decizia Fitch nu va schimba strategia de investiţii a companiei şi că nu este îngrijorat de dolarul american sau de piaţa de trezorerie.

"Berkshire a cumpărat lunea trecută 10 miliarde de dolari în titluri de trezorerie americane", a spus el. "Am cumpărat 10 miliarde de dolari în titluri de Trezorerie lunea aceasta. Iar singura întrebare pentru lunea viitoare este dacă vom cumpăra 10 miliarde de dolari în bonuri pe trei sau şase luni".

Berkshire a păstrat mult timp numerar în titluri de Trezorerie pe termen scurt pentru a oferi companiei flexibilitatea de a plăti pierderi catastrofale de asigurare şi pentru a avea rezervele pregătite pentru a se risipi în achiziţii de miliarde de dolari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO