Eveniment

Rata şomajului a început din nou să crească în iulie, după patru luni consecutive de scădere. Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: „În primele şapte luni din 2021, numărul de şomeri a crescut cu 3,2% an/an, ca urmare a incidenţei crizei sanitare şi consecinţelor acestui şoc fără precedent la nivel mondial în ultimul secol.“

Rata şomajului a început din nou să crească în...

Autor: Ramona Cornea

02.09.2021, 09:00 138

♦ Rata şomajului a ajuns la 5,1% în iulie 2021, în creştere cu 0,1% puncte procentuale faţă de luna precedentă l Numărul şomerilor înregistraţi a trecut de 420.000 de persoane, cel mai ridicat nivel din luna mai.

Rata şomajului din România a început din nou să crească, după patru luni consecutive în care înregistrase scăderi, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).  Astfel, în luna iulie, rata şomajului a ajuns la 5,1% în iulie 2021, în creştere cu 0,1% puncte procentuale faţă de luna precedentă, iar numărul şomerilor înregistraţi a trecut de 420.000 de persoane, cel mai ridicat nivel din luna mai. 

„Conform INS numărul de şomeri (15-74 ani) a crescut cu un ritm lunar de 3,1% la 420.200 în iulie, cel mai ridicat nivel din luna mai.  În dinamică an/an numărul şomerilor a scăzut cu 13,9% în iulie, pe fondul consolidării climatului pozitiv din sfera investiţiilor productive şi efectului bază (în contextul redeschiderii economiei). În primele şapte luni din 2021, numărul de şomeri a crescut cu 3,2% an/an, ca urmare a incidenţei crizei sanitare şi consecinţelor acestui şoc fără precedent la nivel mondial în ultimul secol“, a scris Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică în cadrul Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO