Eveniment

Raluca Turcan: Întâlnirea PNL de la Cluj, nimic ocult. Cer colegilor dacă vor să ocupe funcţii să sancţioneze PSD

 Raluca Turcan: Întâlnirea PNL de la Cluj, nimic ocult....

Autor: Cătălina Mănoiu

24.04.2017, 16:01 97

“Întodeauna înainte de un Congres sunt astfel de etape în cale colegii se consultă între ei, caută cel mai bun candidat, decid să îl susţină pe unul sau pe altul. Nu este nimic rău în a te consulta. Cu atât mai mult cu cât aceste consultări sunt asumate în spaţiul public. Nu a fost nimic ocult”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, solicitată să comenteze întâlnirea neoficială a liderilor PNL, de la Cluj.

Întrebată dacă va candida pentru şefia partidului, în contextul în care a fost releasă la conducerea organizaţiei PNL Sibiu, Raluca Turcan a afirmat că nu ţine de voinţa sa sau a altcuiva.

“Aşadar consider că anunţul unei candidaturi la preşedinţia partidului nu este o chestiune personală despre voinţa mea sau a altuia. Cred că dacă ar exista soluţia să fie identificată cea mai bună variantă de preşedinţie a PNL într-o anumită persoană, orice persoană responsabilă trebuie să se gândească la această variantă. Deocamdată avem doi candidaţi”, a spus Turcan.

Turcan le-a cerut celor care or să candideze în alegerile interne să pună mai presus interesul partidului, nu să îl fractureze.

“Cred că ambii candidaţi anunţaţi au foarte multe părţi bune. (…) Rugămintea mea, solicitarea mea este ca toţi membri PNL care intenţionează să candideze la aceste alegeri interne să pună mai presus interesul public, interesul partidului şi după aceea interesul lor personal. Nu cred că soluţia este să fracturezi partidului pentru a ajunge câţiva oameni pe nişte funcţii pentru a trimite eventual la nişte alegeri 100 de parlamentari fără o forţă prea mare. Cred că prioritatea celor candidează este să se strângă într-o echipă puternică, care să dea o perspectivă oamenilor că PNL este alternativă la PSD”, a spus Turcan.

Liderul interimar al PNL le-a cerut celor care vor să ocupe funcţii să sancţioneze PSD.

“(…)cer colegilor dacă vor să ocupe funcţii să sancţioneze PSD. De asemenea, le mai cer ca în perioada următoare să înţeleagă că PNL trebuie să pună în faţa oamenilor care privesc cu încredere spre PNL nişte soluţii concrete prin politici publice. (…) Pe mine mă preocupă că în momentul de faţă PNL, aşa cum este el, cu toate că nu a scăzut în sondajele de opinie, avem în jur de 24%, nu este perceput ca o alternativă la PSD (…) pentru că nu sunt suficient de mulţi oameni buni din PNL implicaţi în decizia politică şi în militantismul împotriva PSD şi pentru oamenii cinstiţi din această ţară. Eu cred că orice derapaj trebuie sancţionat şi slavă domnului Guvernul Grindeanu este unul atât de slab încât avem muniţie în fiecare zi, dar pentru asta lideri politici trebuie să îşi asume sa sancţioneze PSD”, a spus Turcan.

Reprezentanţi ai filialelor PNL din Transilvania s-au întâlnit vineri la Cluj Napoca cu foşti şi actuali lideri ai formaţiunii liberale, reuniunea încheindu-se "indecis" în privinţa susţinerii candidatului la preşedinţia PNL, au spus pentru MEDIAFAX surse liberale locale.

Dintre potenţialii candidaţii la preşedinţia PNL, care se va decide la congresul din iunie, Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte al partidului şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor a spus că îşi menţine decizia de a candida, în timp ce Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea a amânat până după 3 mai luarea unei hotărâri.

Actualul preşedinte interimar al PNL, deputata Raluca Turcan nu a anunţat nicio decizie, dar probabilitatea depunerii unei candidaturi nu este exclusa, au spus sursele citate. In schimb, fostul preşedinte al PNL, senatoarea Alina Gorghiu a spus ca nu va intra în competiţia pentru preşedinţia PNL.

Printre participanţii la întrunire s-au aflat fostul co-preşedinte al PNL Vasile Blaga, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, europarlamentarul Daniel Buda.

Până în prezent, vicepreşedintele Camerei, Cătălin Predoiu şi fostul ministru Ludovic Orban au anunţat oficial că vor candida la preşedinţia PNL, la congresul din 17 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO