Eveniment

Raed Arafat a ajuns în paginile New York Times: "Are grijă de ţara sa adoptivă, luând câte o urgenţă pe rând"

Raed Arafat a ajuns în paginile New York Times: "Are grijă de ţara sa adoptivă, luând câte o urgenţă pe rând"

Autor: inCont.ro

12.02.2012, 12:55 784

Cotidianul american New York Times publică, în ediţia electronică, un amplu portret al doctorului de origine palestiniană Raed Arafat, de la anii copilăriei, când a lucrat voluntar la spitalul din Nablus, la şansa ratată de a studia în SUA şi până la venirea sa în România şi înfiinţarea SMURD.

Deşi a devenit cetăţean român abia în 1998, faptul că era un imigrant care lucra pentru o ţară adoptivă şi nu pentru ţara sa natală a adaugat şi mai mult sens sacrificiului altruist.
"Nimeni nu este profet în casa sa, în ţara sa", apreciază doctorul. El lasă impresia unui om pe care l-ai vrea în ambulanţă daca ai un atac de cord, scrie publicaţia americană.

In timpul copilăriei sale în Cisiordania, Raed Arafat a memorat "fiecare pagină, fiecare fotografie" din cartea "Primul ajutor fără panică". Născut în Damasc, Siria, şi crescut în Nablus, Cisiordania, el mergea, la vârsta de 14 ani, cu pompierii la intervenţii de urgenţă şi, mai mult, îi învăţa pe aceştia tehnici citite din manualul său de prim-ajutor. La 15 ani începuse deja să lucreze voluntar la spitalul din Nablus, unde i s-a permis să facă injecţii antitetanos şi să aplice copci sub supraveghere profesionistă. Citiţi povestea doctorului care a ajuns să mişte o ţară întreagă pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO