Eveniment

"Descoperiri" la RADET

06.02.2003, 00:00 8

Nivelul creantelor RADET Bucuresti era, la data de 31 ianuarie, de 3.060 miliarde de lei, in timp ce regia avea, la aceeasi data, datorii in valoare de 4.400 miliarde de lei, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Gheorghe Olteanu, seful Corpului de Control al Ministerului Industriei si Resurselor.
Populatia avea de achitat, la sfarsitul lunii ianuarie, 1.980 miliarde de lei, restul creantelor fiind detinute de diverse institutii publice si consumatori industriali, a spus Olteanu.
"Gradul de incasare a datoriilor nu trece de 50-60% iarna si 40-50% pe timpul verii", a afirmat Olteanu.
Cele mai ridicate datorii ale regiei, in valoare de 3.260 miliarde de lei, sunt catre Termoelectrica.
"Termoelectrica n-a mai primit bani de la RADET din luna aprilie a anului trecut", a mai spus Olteanu.
Ministerul Industriei si Resurselor a efectuat, in luna ianuarie, un control la RADET pentru a verifica situatia in care se afla regia.
Situatia actuala a RADET este rezultatul unei lipse a responsabilitatii din ultimii 13 ani. RADET a fost o sursa de plata a unor servicii, societati si intreprinzatori privati, care au stiut sa speculeze lipsa de organizare a regiei", a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, Dan Ioan Popescu, ministrul Industriei si Resurselor.
El a afirmat ca RADET a incheiat, in anul 2002, "doar doua contracte, restul de 810 acte fiind achizitii pe baza de comenzi, adica intelegeri directe".
Dan Ioan Popescu a prezentat presei un act scris de mana, o minuta, semnat de directorul de productie al RADET cu reprezentantii unei societati din strainatate pentru montarea contoarelor de energie termica la iesirea din centralele termice, in valoare de aproape 330.000 de euro.
"Este dovada unei iresponsabilitati totale", a afirmat ministrul. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels