Eveniment

Putin se teme pentru securitatea lui. Kremlinul a pus condiţiile pentru ca şeful Rusiei să participe la G20

Putin se teme pentru securitatea lui. Kremlinul a pus condiţiile pentru şeful Rusiei să participe la G20

Autor: Daniel Contescu

04.09.2022, 15:26 474

Toţi factorii, inclusiv securitatea, vor fi evaluaţi înainte de a decide dacă preşedintele rus Vladimir Putin va participa la summitul G20, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Pentru a decide formatul participării noastre, în ciuda faptului că există o invitaţie la cel mai înalt nivel, pentru care suntem recunoscători ţării gazdă a următorului summit, toţi factorii vor fi luaţi în considerare, inclusiv securitatea, desigur”, a spus el într-un interviu pentru un radiodifuzor rus, relatează agenţia rusă Ria Novosti.

Summitul liderilor G20 va avea loc la Bali în noiembrie. Iniţial, Statele Unite, Canada şi multe alte ţări occidentale au propus excluderea Rusiei, dar nu a existat un acord.

Decisă să păstreze unitatea G20, Indonezia l-a invitat la întâlnire atât pe preşedintele rus, cât şi pe cel ucrainean, Volodimir Zelensky, a cărui ţară nu este inclusă în plen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO