Eveniment

Puscas: Aparati-va marcile

26.05.2003, 00:00 20



Peste 140 de marci romanesti au fost inregistrate, pana in prezent, la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), a declarat negociatorul sef al Romaniei cu Uniunea Europeana, Vasile Puscas.
El a apreciat ca numarul marcilor care vor fi inscrise in perioada imediat urmatoare la OSIM va creste si a adaugat ca producatorii romani ar trebui sa acorde o atentie deosebita procesului de inregistrare a marcilor in vederea intrarii pe piata europeana.
"In Europa este foarte importanta aceasta sustinere a marcilor, pentru ca intr-o perioada foarte scurta, prin Organizatia Mondiala a Comertului, Europa va fi in legatura cu piata globala. Din pacate, la noi nu a fost o cultura a pietei si producatorii au fost la voia intamplarii, in functie de conjuncturile de pe o piata foarte mica", a spus negociatorul sef al Romaniei.
Vasile Puscas a solicitat, recent, producatorilor romani sa inregistreze de urgenta marcile produselor traditionale romanesti la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), deoarece, in caz contrar, Romania nu va putea negocia cu UE lista acestor produse.
Autoritatile romane doresc sa negocieze conditii cat mai avantajoase pentru producatorii romani, astfel incat acestia sa poata comercializa produsele traditionale romanesti (branzeturi, produse din carne, bauturi alcoolice etc.) pe piata Uniunii Europene. Pentru aceasta, este necesar, in primul rand, ca producatorii sa inregistreze marcile la OSIM, incluzand denumirea produselor, continutul si procedeul de fabricatie. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels