Eveniment

Profitul Nike, in crestere

23.09.2004, 00:00 30

Pe fondul Jocurilor Olimpice, Nike a inregistrat o crestere a vanzarilor de produse vestimentare sport, profitul companiei avansand cu 26% in perioada iunie-august, relateaza BBC News.
Firma americana din domeniul produselor de incaltaminte si echipamente sport a inregistrat o crestere solida pe segmentul echipamentelor sport de marca, in special in Statele Unite si Europa.
Astfel, in perioada iunie-august, profitul brut al companiei a crescut pana la 505,5 milioane de dolari (283 milioane de lire sterline), in timp ce cresterea veniturilor a fost de 18%, pana la 3,6 miliarde de dolari.
"Aceste rezultate reflecta atat puterea marcilor noastre, cat si abilitatea cu care ne administram portofoliul de afaceri," a declarat presedintele si directorul executiv al Nike, Philip Knight.
Performantele inregistrate de companie au depasit asteptarile pietei.
Rezultatele companiei au fost impulsionate de Jocurile Olimpice de la Atena in cadrul carora multi dintre cei mai de seama atleti ai lumii au purtat produse Nike.
Firma s-a bucurat de o rata de crestere a profitului formata din doua cifre atat in Statele Unite, cat si in Europa, desi profitul acesteia a scazut in Asia-Pacific.
"Cresterea solida a contractelor futures reprezinta o dovada in plus a puterii marcii si produselor noastre in intreaga lume," a comentat Knight.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO