Eveniment

PRO TV, prima televiziune din Est care castiga un premiu Emmy pentru Stiri

PRO TV, prima televiziune din Est care castiga un premiu Emmy pentru Stiri

Sergiu Matei, Marius Ivan, Paula Herlo si Cosmin Stan, o parte din echipa castigatoare

23.09.2008, 20:00 450

Stirile PRO TV au fost recompensate cu prestigiosul International Emmy Award News pe 2008, premiul constituind o premiera pentru Romania, dar si pentru televiziunile din Europa de Est.
Echipa "Stirilor PRO TV", formata din Paula Herlo, Cosmin Stan, cameramanul Sergiu Matei, Marius Ivan si Eduard Tarna si producatorul Alex Livadariu, a intrat in competitie cu trei reportaje din Campania "Tu stii ce mai face copilul tau?", alaturi de alte 800 de materiale jurnalistice din intreaga lume.
Astfel, 600 de jurati din peste 35 de tari au stabilit ca statueta trebuie sa ajunga in Romania.
Stirile PRO TV au concurat pentru acest premiu cu TV Globo din Brazilia, care a participat cu "Journal Nacional - TAM Accident", iar in premiera, Al Jazeera English din Qatar, cu "Al Jazeera English Kuala Lumpur News Hour - Popular Uprising in Myanmar & Military Crackdown", si ITV News produced by ITN pentru ITV 1 din Marea Britanie, cu "ITV News - Zimbabwe - The Tyranny and the Tragedy".
"Cand i-am cunoscut pe acesti copii, a caror poveste a ajuns acum in atentia membrilor Academiei si a tuturor televiziunilor de elita din lume, m-am gandit doar ca aceste drame ii vor emotiona pe telespectatorii PRO TV si pe autoritatile din Romania. Faptul ca reportajele echipei "Stirilor PRO TV" au convins cei mai buni profesionisti din industria televiziunii mondiale imi da speranta ca cineva se va uita mai de aproape la problemele reale ale celor 80.000 de copii din Romania care sunt intr-o situatie similara cu copiii din cele trei reportaje care au fost premiate", a declarat Paula Herlo.
La randul sau, Cosmin Stan declara: "Sunt foarte emotionat ca o poveste spusa din suflet a reusit sa-i convinga pe cei 600 de jurati, care au stabilit catre cine va merge premiul anul acesta. Echipa cu care am realizat aceste reportaje este cea mai puternica echipa de stiri din Romania, este o scoala de jurnalism si un mod de viata. Recunoasterea internationala a performantelor noastre ne obliga sa fim mai buni si sa ne impunem standarde si mai inalte".
Pentru cameramanul Stirilor PRO TV Sergiu Matei, statueta a venit ca un cadou de ziua sa, la implinirea varstei de 31 de ani. El se declara foarte bucuros ca a stat, pentru a doua oara in viata lui, alaturi de cele mai bune televiziuni din lume. "Sunt foarte emotionat ca Stirile PRO TV vor avea in redactie aceasta statueta la care ravnesc toate echipele de stiri din lume", spune Sergiu Matei.
"Nu am crezut niciodata ca voi ajunge din cabina de montaj pe scena celor mai prestigioase premii de televiziune din lume. Asta mi-a aratat din nou ca suntem cea mai buna echipa de stiri din Romania si ca valoarea muncii noastre este recunoscuta acum si pe plan mondial", spune Marius Ivan, cel care, alaturi de Eduard Tarna, a realizat montajul materialelor premiate.
"Chiar nu ma asteptam, este o surpriza extraordinara si o recompensa binemeritata, pentru ca s-a muncit enorm la aceste reportaje. Si anul trecut, cand a fost nominalizat Sergiu, am sperat sa castigam, dar n-a fost sa fie! Ma bucur foarte mult pentru echipa "Stirilor PRO TV" si abia astept sa ne pregatim pentru premiile Emmy de la anul! Acum va trebui nu doar sa ne mentinem la acelasi nivel, ci sa il ridicam", declara Eduard Tarna.
Alex Livadariu, producatorul intregii campanii "Tu stii ce mai face copilul tau?", declara ca premiul castigat "este un premiu al Stirilor PRO TV, care, zi de zi, aduna milioane de romani in fata televizorului la toate editiile de Stiri de la orele 19:00, 23:00, 07:00, 13:00 si 17:00, fiind lider detasat de audienta pe toate programele. Faptul ca aceste reportaje exceptionale au fost apreciate la Emmy arata valoarea scolii de jurnalism PRO TV, care a intrat aseara in categoria greilor mondiali: CNN, BBC, FOXNEWS, TF1, Globo, ITV".
International Academy of Television Arts & Sciences a fost infiintata in 1969 si este cea mai mare organizatie a posturilor de televiziune din toata lumea, avand ca membri aproape 400 de companii din 65 de tari.
PRO TV face parte din grupul american  Central European Media Enterprises (CME), care detine 95% din actiuni. Restul de 5% din actiuni sunt detinute de Adrian Sarbu, fondatorul grupului MediaPro, care detine, printre alte active media, si Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO