Eveniment

Privatizarea incepe cu schimbarea sefilor

14.01.2003, 00:00 14

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) va propune, saptamana viitoare, Ministerului Industriei si Resurselor strategia de privatizare pentru anul 2003, care prevede, printre altele, schimbarea componentei Consiliilor de Administratie pentru majoritatea societatilor din subordinea ministerului, a declarat ieri Doru Laurian Badulescu, seful Oficiului.
"Strategia de privatizare pentru 2003 prevede o serie de schimbari necesare pentru eficientizarea activitatii unor societati la capitolul privatizare si accelerarea ritmului acesteia. Vom propune ministerului modificarea CA si a Adunarilor Generale ale Actionarilor pentru mai mult de 50% din societatile aflate in portofoliul ministerului", a spus Badulescu.
El nu a precizat, insa, daca schimbarile propuse vor viza doar o parte din actualii membrii ai Consiliilor de Administratie sau vor fi efectuate la nivelul intregii echipe.
De asemenea, conform oficialului OPSPI, Oficiul va propune instituirea procedurii de administrare speciala pentru cateva dintre societatile care vor fi lansate la privatizare. In cazul furnizorilor de utilitati se are in vedere infiintarea unui consiliu de administrare speciala, format din cinci membri numiti de minister.
Badulescu a anuntat, de asemenea, ca documentatia privind selectia consultantului pentru privatizarea Distrigaz Sud si a Distrigaz Nord va fi aprobata, pana la sfarsitul lunii ianuarie, de catre Comisia Europeana.
"A fost realizat raportul comisiei de evaluare si selectie a consultantului pentru cele doua distributii de gaze si se asteapta avizul Comisiei Europene", a adaugat oficialul ministerului.
Seful OPSPI a mai spus ca spera ca, pana la sfarsitul lunii februarie, autoritatile romane sa semneze contractele de privatizare pentru doua dintre societatile din sectorul apararii (MFA Mizil si Elprof Bucuresti), iar pana la finele primului semestru al anului a altor patru societati scoase la privatizare.
OPSPI functioneaza in subordinea Ministerului Industriilor si are ca scop principal aplicarea strategiei de privatizare a societatilor aflate in portofoliul ministerului de resort si privatizarea acestora.
Portofoliul Ministerului Industriei cuprinde 98 de societati, al caror capital social insumat este de cinci miliarde de euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO