Eveniment

Primele rezultate de la Maternitatea Giuleşti: Ce spune Ministerul Sănătăţii, după ce inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe

Primele rezultate de la Maternitatea Giuleşti: Ce spune...

Autor: Daniela Timofti

30.11.2018, 18:00 55

Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giuleşti arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într-un salon de normoponderali, dar şi s-au găsit şi germeni mezofili şi hemolitici într-un salon de leuze, arată Ministerul Sănătăţii.

„Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunţat Ministerul Sănătăţii că, în data de 28 noiembrie 2018, inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe igienico - sanitare si exudate nazale din Spitalul Clinic de OG "Panait Sârbu". Astfel, au fost recoltate 40 de probe AMF (aeromicroflora), 5 probe de ape sterile, 20 teste de salubritate din mai multe săli de operaţie, saloane, secţii ATI, blocuri operatorii, precum si 10 exudate nazale de la medici şi asistente medicale, 10 teste igienico - sanitare de pe mâini tot de la medici şi asistente medicale, 10 teste de sterilitate recoltate din diverse truse medicale”, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, primele rezultate ale probelor lucrate în laboratorul DSPMB evidenţiază prezenţa stafilococului auriu pe suprafaţa unui scutec al unui copil internat într un salon de normoponderali, precum şi prezenţa germenilor mezofili şi hemolitici într-un salon de leuze.

„Probele pozitive vor fi trimise la Institutul National de Cercetare Dezvoltare "Cantacuzino" pentru serotipare si lizotipare”, mai arată sursa citată.

Numărul copiilor internaţi în Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" care provin de la Spitalul Clinic de OG "Panait Sârbu" a crescut la 17, însă unii au fost externaţi, astfel că în prezent mai sunt 12.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO