Eveniment

Primarul Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost arestaţi

Primarul Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost arestaţi

Autor: Mediafax

11.11.2011, 07:45 2237

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv, joi noapte, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj, informează Mediafax.

Avocatul lui Sorin Apostu, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat că atât el, cât şi primarul municipiului Cluj-Napoca sunt "şocaţi" de decizia de arestare preventivă pentru 29 de zile luată în cazul clientului său motivând că "nu există probe" împotriva lui Apostu.

"Singura probă a procurorilor este o declaraţie de învinuit, a Astaziei Droniuc, ceea ce spune multe despre acest dosar. Măsura arestării s-a luat din trei motive: atât pentru că există indicii că ar încerca să zădărnicească aflarea adevărului, cât şi pentru că ar urma să săvârşească şi alte fapte de aceeaşi natură şi că, de asemenea, ar reprezenta un pericol pentru ordinea publică", a spus Mateuţ.

Avocatul a adăugat că a făcut pe loc recurs împotriva deciziei magistraţilor clujeni, care va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO