Eveniment

Primarul general Nicuşor Dan: Vom înlocui 10% din iluminatul public din Bucureşti

Primarul general Nicuşor Dan: Vom înlocui 10% din...

Autor: Mediafax

06.01.2023, 17:52 436

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că a depus la Administraţia Fondului pentru Mediu o nouă cerere de finanţare pentru modernizarea iluminatului public. El susţine că, prin cererile depuse până acum, va fi înlocuit 10% din iluminatul public din Capitală.

„Am depus la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) o nouă cerere de finanţare nerambursabilă, în valoare de 50 de milioane de lei, pentru eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public”, a anunţat vineri Nicuşor Dan.

Conform acestuia, noile corpuri de iluminat eficiente din punct de vedere energetic urmează să fie montate pe 34 de artere din Capitală. Este vorba despre Bd. N. Titulescu, Bd. Banu Manta, Bd. Beijing, strada N. Caramfil, strada Av. A. Şerbănescu, Bd. Aerogării, Bd. I. I. de la Brad, Şos. Gh. Ionescu Şişeşti, Şos. Pantelimon, Str. L. Rebreanu, Bd. N. Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Calea Giuleşti, Bd. Constructorilor, Calea Crângaşi, strada Valea Cascadelor, strada Preciziei, Şos. Antiaeriană, Şos. Alexandriei, Calea Rahovei, Calea Floreasca, Şos. Pipera, Bd. Expoziţiei, Calea Plevnei, Bd. Lacul Tei, Bd. 1 Decembrie 1918, Şos. Chitilei, Şos. Bucureşti-Târgovişte, strada Buzeşti, strada Berzei, Şos. Grozăveşti, Bd. Geniului, Pasaj Basarab, Bd. Dinicu Golescu.

El aminteşte că în luna august a depus, tot la Administraţia Fondului pentru Mediu, o cerere de finanţare, în valoare de 30 de milioane de lei, din care 25 de milioane de lei eligibili, pentru modernizarea sistemului de iluminat public pe 15 străzi, printre care Drumul Taberei, Theodor Pallady, Camil Ressu şi Bd. Bucureştii Noi.

„Prin aceste finanţări nerambursabile vom înlocui 10% din iluminatul public din Bucureşti – aproape 13.000 de corpuri de iluminat, ceea ce ar însemna şi o factură la iluminat mai mică, cu peste 10 milioane lei. Totodată, modernizarea sistemului de iluminat va contribui la creşterea siguranţei cetăţenilor şi a traficului auto pe timpul nopţii”, susţine primarul general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO