Eveniment

Primarii nu vor mai finanţa investiţii noi dacă au proiecte întârziate

Autor: Mediafax

25.11.2010, 09:33 20

Guvernul va interzice autorităţilor locale să mai finanţezelucrări de investiţii noi şi le va obliga să asigure în prealabilsurse de finanţare a proiectelor aflate deja în derulare,administraţiile din teritoriu fiind obligate să încheie în primulrând investiţiile cu termen de finalizare depăşit.

Restricţia privind iniţierea unor proiecte de investiţii noieste prevăzută în forma finală a proiectului de buget pentru 2011,obţinută de Mediafax.

"În anul 2011, ordonatorii principali de credite ai bugetelorlocale vor finanţa cu prioritate acele lucrări de investiţii noisau în continuare, aferente unor proiecte finanţate din fonduriexterne nerambursabile. Se interzice finanţarea lucrărilor deinvestiţii noi dacă nu sunt asigurate surse de finanţare alucrărilor de investiţii în continuare, astfel încât să se respectegraficele de execuţie sau termenele de punere în funcţiune. Seinterzice finanţarea obiectivelor de investiţii noi dacă înportofoliul ordonatorilor de credite ai bugetelor locale existăobiective de investiţii în derulare, al căror termen de punere înfuncţiune este depăşit, până la finalizarea acestora, când vorputea fi incluse la finanţare lucrări noi", este impus îndocument.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO