Eveniment

Primaria Sibiu cauta parteneri pentru statiunea Paltinis

11.02.2005, 00:00 79



Primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis, a propus primarilor comunelor care detin teren in statiunea Paltinis un parteneriat pentru dezvoltarea acesteia, in vederea atragerii unor investitori importanti in turism.



Primarul Sibiului a declarat ieri ca a facut aceasta propunere, cu o zi in urma, in cadrul unei intalniri convocate de Consiliul Judetean cu scopul de a cauta o solutie pentru ca statiunea Paltinis sa iasa din situatia dificila in care se afla.



"In prezent, turistii nici nu mai au multe motive de a merge in Paltinis: partia este intretinuta prost, fiind inregistrata in acte ca pasune a comunei Poplaca, telescaunul este sub orice critica, iar serviciile hoteliere si gastronomice sunt ca si inexistente", a spus Johannis.



El a aratat ca, in mai multe zone, au aparut unele constructii care nu respecta reglementarile urbanistice si care nu conduc la o dezvoltare reala a statiunii, asa cum s-ar putea atinge prin implicarea unor mari firme hoteliere.



Primarul a spus ca municipiul Sibiu a investit anual sume de zeci de miliarde de lei in statiunea Paltinis pentru intretinerea drumurilor, deszapezire, iluminat public, introducerea retelelor de apa, canalizare si a statiei de epurare.



Johannis le-a propus primarilor semnarea unui protocol de natura politica, prin care toate partile sa accepte si sa sustina directiile de dezvoltare propuse, printre care modernizarea partiei existente, a telescaunului si extinderea in zona Gaujoara.



El a afirmat ca, in cazul in care primariile nu vor semna protocolul de parteneriat, municipiul nu va mai face investitii in statiune.



"Noi nu vom astepta mult. In conditiile in care comunele implicate nu vor, atunci Sibiul se va retrage din Paltinis. Eu nu am sa bag banii sibienilor la nesfarsit intr-un fel de gaura care-i inghite fara vreun rezultat. In lipsa intretinerii, a investitiilor si a utilitatilor noastre, statiunea va deveni cu adevarat o mare pasune", a conchis Johannis. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO