Eveniment

Primăria Oradea investeşte 2,3 mil. euro pentru refacerea asfaltului de lângă şinele de tramvai

Primăria Oradea investeşte 2,3 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

02.10.2023, 17:52 1993

Oradea Transport Local (OTL) şi primăria Oradea au demarat un proiect de investiţii de 11,6 mil. lei (2,3 mil. euro), TVA inclus, pentru  refacerea asfaltului distrus din proximitatea căii de rulare a tramvaielor, prin aplicarea unui cordon elastic, rezistent la vibraţii şi şocuri. Efectuarea acestor lucrări va spori siguranţa rutieră, precum şi capacitatea de circulaţie, prin mărirea fluenţei traficului, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Oradea.

’’Pentru acest an este luată în calcul finalizarea porţiunii dintre parcul Olosig până în zona bisericii Emanuel, mai puţin zona de intersectţie cu strada Tudor Vladimirescu. Teoretic, în maxim doi ani, toate zonele din municipiul Oradea unde linia de tramvai se suprapune cu carosabilul vor beneficia de această metodă nouă, care va arăta mult mai bine, va crea un aspect mult mai bun asfaltului şi nu vor mai apărea aceste gropi în jurul liniilor de tramvai’’, a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

Din lungimea totală de 42,8 km a liniilor de tramvai din Oradea, se are în vedere refacerea a 6.339 metri de cale dublă. Refacerea părţii carosabile din proximitatea liniei se va face fără a se interveni asupra profilului şi a elementelor şinei sau asupra traseului liniei existente. Durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO