Eveniment

Prima Reţea de Telemedicină în Epilepsie inaugurată în România. Unde se află aceasta şi care sunt dotările de care dispune

Prima Reţea de Telemedicină în Epilepsie inaugurată...

Autor: Vasile Magradean

14.12.2016, 17:10 220

Neurologul Bogdan Florea, iniţiatorul proiectului, a declarat, într-o conferinţă de presă, că reţeaua permite şi crearea unei baze a persoanelor cu epilepsie la nivel naţional, dar şi conectarea cu alte centre de excelenţă din lume, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am inaugurat prima Reţea de Telemedicină în Epilepsie din România care a presupus dotarea a patru centre de epileptologie din Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Suceava cu câte un aparat video-EEG pentru analiza de electroencefalografie şi cu un server de mare capacitate, astfel încât să se permită diagnosticarea timpurie şi corectă a pacienţilor care suferă de epilepsie. Ideea a fost să dotăm aceste cabinete de epilepsie pentru ca pacienţii din zone îndepărtate să nu se mai deplaseze spre centrele universitare care sunt suprasolicitate. Sistemul nou creat de diagnostic şi monitorizare inovativă vor permite acestor locuitori să beneficieze de expertiza medicală a specialiştilor din centrele universitare din ţară sau din străinătate, fără a se deplasa din localităţile de domiciliu”, a declarat Florea.

Potrivit acestuia, prin noua reţea inaugurată, pacienţii vor beneficia de dosare medicale cu istoricul şi analize EEG complexe şi repetate, iar datele vor fi stocate pe serverul la care au acces şi alţi medici epileptologi care pot să îşi ofere expertiza în interpretarea datelor.

"De asemenea, reţeaua pemite şi crearea unei baze de date a persoanelor cu epilepsie şi conectarea cu alte centre de excelenţă din lume cum sunt cele din Montreal, Copenhaga şi Geneva, iar în viitor se va putea înfiinţa un registru naţional al pacienţilor cu epilepsie. Investiţia în această reţea se ridică la 120.000 de euro”, a spus Bogdan Florea.

Specialiştii estimează că, în România, sunt peste 300.000 de pacienţi care suferă de epilepsie, iar jumătate din aceştia sunt înregistraţi şi urmează tratament medicamentos.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO