Eveniment

Prima reacţie a lui Cioloş după haosul din guvernare: Dacă vor fi alegeri anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluţii. PSD-ALDE a eşuat

Prima reacţie a lui Cioloş după haosul din guvernare:...

Autor: Iasmina Ardelean

15.01.2018, 23:30 140

Liderul Platformei România 100, Dacian Cioloş, a precizat luni, referitor la demisia premierului Mihai Tudose, că dacă vor fi alegeri anticipate, organizaţia îşi va asuma să fie parte a acestei soluţii, adăugând că majoritatea PSD-ALDE a eşuat.

„Din punctul meu de vedere, coaliţia PSD-ALDE a eşuat. România nu îşi poate permite încă un guvern creat din criza morală în care colcăie coaliţia PSD-ALDE. Este nevoie de o alternativă. O alternativă care trebuie construită cu toţi cei care au arătat îngrijorare pentru felul în care e condusă ţara de un an încoace şi care acum sunt aşteptaţi să gândească soluţii. Dacă vor fi alegeri anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluţii”, a scris Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier a adăugat că PSD-ALDE nu sunt în stare să îşi asume responsabil guvernarea şi că vor duce ţara de râpă.

„Un an şi unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE: doi premieri au fost maziliţi în bătălii de partid, două guverne au fost decapitate de ambiţii politice meschine. Nu cred că există precedent în România ca un partid cu o majoritate confortabilă în Parlament să-şi decapiteze două guverne într-un an. Pe lângă populism şi incompetenţă, guvernarea PSD-ALDE adaugă un ingredient periculos pentru ţară: instabilitate politică”, a scris fostul premier.

Mihai Tudose a anunţat că pleacă cu fruntea sus din funcţia de premier şi spune că nu va asigura interimatul, după ce şedinţa CEx PSD a decis, luni, retragerea sprijinului politic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO