Eveniment

Previziuni optimiste - Oxford Economics revine asupra estimărilor anterioare: Economia României va creşte în 2011

Previziuni optimiste - Oxford Economics revine asupra estimărilor anterioare: Economia României va creşte în 2011

Autor: Mediafax

16.02.2011, 17:39 29

Oxford Economics anticipează că economia României va creşte"marginal" în acest an, cu 0,1%, revenind asupra estimăriloranterioare care presupuneau o contracţie de 1%, însă principalulfactor de creştere, exporturile, reprezintă în acelaşi timp ovulnerabilitate, informează Mediafax.

"Principalul factor de creştere continuă să fie exporturile(...), dar România rămâne astfel vulnerabilă dacă cererea din UEscade", se arată într-o analiză a Oxford Economics.

De altfel, economia zonei euro are o dinamică în două viteze înaceastă perioadă, cu performanţe solide în statele care au osituaţie mai bună, în timp ce ţările "de la periferie", cu datoriimari şi deficite bugetare ridicate, continuă să se confrunte cu oactivitate economică slabă şi şomaj ridicat.

Totuşi, Germania şi Franţa, cele mai mari economii din zonaeuro, au înregistrat o încetinire a creşterii în ultimele douătrimestre ale anului trecut, după cifre neaşteptat de bune întrimestrul al doilea.

Oxford Economics notează că, deşi creşterea economică vacontinua să fie slabă în România în acest an, consolidarea fiscalăeste de o importanţă fundamentală pentru a asigura o revenire dedurată a economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO