Eveniment

Preturile apartamentelor si vilelor din Bucuresti vor continua sa creasca

26.03.2004, 00:00 21



Preturile apartamentelor si vilelor din Bucuresti vor creste, in urmatorii doi-trei ani, cu 10-30%, atat pentru vanzari cat si pentru inchirieri, a declarat ieri Liana Dumitru, broker in Departamentul Rezidential al companiei Colliers International.



"Estimarile sunt valabile atat pentru vanzari, cat si inchirieri", a afirmat Dumitru in cadrul unui seminar economic. Ea a aratat ca pretul unui apartament in zonele Aviatorilor si Dorobanti este de 1.000 - 1.500 euro pe metru patrat, in timp ce in zona scolii Herastrau nivelul este de 900 - 1.300 euro pe metru patrat. In acelasi timp, pretul unui apartament in zona Baneasa se situeaza la 600 - 1.000 euro pe metru patrat.



"Cererea este foarte mare in partea de nord a Capitalei, zona in plina dezvoltare", a aratat Dumitru.



Ea a precizat ca pe piata imobiliara din Bucuresti se remarca o preferinta din ce in ce mai accentuata pentru apartamentele noi si vile, fata de apartamentele de tip vechi, construite in anii 1970. Reprezentantul Colliers a precizat ca piata rezidentiala din Bucuresti a inregistrat in ultimul timp o evolutie pozitiva, pe fondul cresterii economice generale si a puterii de cumparare a populatiei.



Analistii pietei imobiliare estimeaza ca anul acesta preturile apartamentelor din Bucuresti vor continua sa cresca cu pana la 15%. De asemenea, se asteapta si o crestere a preturilor terenurilor care vor continua sa urce atat pe segmentul comercial (birouri, hoteluri, etc), unde este de asteptat o "crestere exploziva", cat si rezidential, sustinute de dezvoltarii pietei creditului ipotecar. In 2003, preturile terenurilor au crescut cu 10-15%, ajungand, in zona ultracentrala a Capitalei, la 400 - 900 euro/mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO