Eveniment

Preşedintele turc Recep Erdogan spune că Putin este favorabil prelungirii Acordului privind transporturile cerealelor pe Marea Neagră

Preşedintele turc Recep Erdogan spune că Putin este...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

14.07.2023, 16:24 79

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat, vineri, că a obţinut aprobarea omologului său rus, Vladimir Putin, pentru prelungirea Acordului privind transporturile de cereale pe Marea Neagră.

"Ne pregătim să îl primim pe domnul Putin în august şi suntem de acord amândoi cu prelungirea Acordului privind coridorul de cereale pe Marea Neagră", a declarat Recep Erdogan, potrivit cotidianului Le Monde.
Administraţia de la Ankara a anunţat recent că Vladimir Putin va efectua o vizită în Turcia în august.

Recep Erdogan probabil se referă la faptul că Vladimir Putin este de acord în principiu cu prelungirea Acordului cerealelor. Nu este clar dacă Moscova a acceptat deja formal prelungirea Acordului cu Ucraina privind transporturile de cereale pe Marea Neagră. Acordul garantat de Turcia şi de Naţiunile Unite va expira luni, iar Rusia a semnalat în mai multe rânduri că vrea garanţii privind aplicarea clauzelor care prevăd facilitarea propriilor exporturi de cereale şi fertilizatori.

Ucraina, Turcia şi Naţiunile Unite, ajutate de Comisia Europeană, depun eforturi diplomatice pentru a obţine prelungirea Acordului cerealelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO