Eveniment

Preşedintele României Klaus Iohannis: prioritatea zero este să le oferim celor afectaţi tot sprijinul necesar

Preşedintele României Klaus Iohannis: prioritatea zero...

Autor: Petru Mazilu

26.08.2023, 23:07 41

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj după tragedia de la Crevedia soldată cu cel puţin un deces şi cu zeci de răniţi. Prioritatea zero este să le oferim celor afectaţi tot sprijinul necesar, apoi trebuie demarată rapid o anchetă, a spus şeful statului.

Mesajul a fost transmis pe Facebook.

„O nouă tragedie a zguduit în această seară România şi sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanţe familiilor îndurerate şi le urez însănătoşire grabnică celor răniţi. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectaţi tot sprijinul necesar şi să le facilităm accesul la tratament în regim de urgenţă”, a transmis preşedintele României.

Şeful statului a solicitat ca după intervenţia de urgenţă să se facă o anchetă urgentă.

„De îndată ce situaţia din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea şi regulile au fost încălcate. Solicit autorităţilor luarea de măsuri urgente pentru cei răniţi astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”, a mai spus Klaus Iohannis.

Până în prezent, situaţia victimelor este următoare: Spitalul Bagdasar - 11 pacienţi (3 intubaţi), Universitar - 4 pacienţi, Spitalul de Arşi - 4 pacienţi (un intubat), Spitalul Floreasca - 27 de pacienţi (4 intubaţi), potrivit Ministerului Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO