Eveniment

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a scăpat de încă un rival: Gabriela Firea a demisionat din Guvern în urma scandalului Azilelor Groazei

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a scăpat de încă un...

Autor: Cosmin Pirv

14.07.2023, 14:30 856

Gabriela Firea şi-a dat vineri demisia din funcţia de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, potrivit unor surse politice. Demisia vine în urma scandalului legat de „azilele groazei” şi survine după cea a ministrului Muncii, Marius Budăi, înregistrată joi.

„Am decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Am avut acum câteva minute o întâlnire cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu în care i-am prezentat demisia din funcţia de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Nu am de ce să mă ruşinez, nu am nicio vină, nu aş fi acceptat să se întâmple ceva rău cu vreo persoană şi să nu reacţionez”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Ea susţine că pleacă din Guvern pentru ca premierul „să poată lucra în linişte proiectele economice şi sociale bune pentru români, la fel miniştrii PSD şi PNL, să-şi poată prezenta munca”.

Ea a anunţat că se suspendă şi din funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti.

„În această atmosferă de război total faţă de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală. Nici adevăratul război de la graniţă nu s-a mai auzit şi văzut în aceste zile.
Dar, miza celor care au profitat de ancheta autorităţilor, au confiscat mesajele publice şi au pus tunurile pe mine nu este Ministerul Familiei, ci reconfigurarea scenei politice pentru anul electoral viitor. Tocmai din acest motiv plec, pentru moment, cu mare tristeţe, faţă de tot ceea ce am făcut şi puteam construi împreună cu echipa social-democrată din Capitală, şi din funcţia de Preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti, din care mă suspend o perioadă limitată”, a mai scris Firea pe reţeaua de socializare.

Ea a adăugat că este „complet nevinovată, s-a văzut şi din ancheta derulată, se va constata şi în continuare, în justiţie, dar ceea ce s-a întâmplat cu viaţa mea şi a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez şi să-mi scadă până la anulare şansele de a mai câştiga un mandat de primar general”.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO