Eveniment

Presedintele Poli Timisoara, Marian Iancu, a fost arestat in cazul Rafo

05.04.2006, 00:00 68

Instanta Tribunalului Bucuresti a admis ieri cererea procurorilor de arestare preventiva a presedintelui Politehnicii Timisoara, Alexandru Marian Iancu, emitand pe numele acestuia un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, in dosarul Rafo, in care mai este acuzat si Ovidiu Tender.

Iancu s-a prezentat la sediul Directiei Cercetari Penale a Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru a fi incarcerat, la mai putin de doua ore dupa decizia Tribunalului.

Inconjurat de numerosi ziaristi, el a coborat din masina in fata portii principale a Directiei Cercetari Penale. Omul de afaceri era imbracat intr-un trening si avea la el o geanta. Avocatii omului de afaceri pot contesta hotararea in 24 de ore, la Curtea de Apel Bucuresti.

Cu doua saptamani in urma, magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat solutionarea acestei propuneri a procurorilor, la cererea omului de afaceri, pentru pregatirea apararii. Avocatii lui Marian Iancu au invocat atunci ca nu au avut timp sa studieze dosarul, pe motiv ca propunerea de arestare preventiva fusese facuta cu o seara inainte.

Joia trecuta, Instanta a dezbatut solicitarea procurorilor, audiindu-l si pe Marian Iancu. Acesta si-a incheiat declaratia data in calitate de inculpat in fata instantei, dupa o depozitie de aproximativ trei ore.

Acuzatiile la adresa lui Iancu sunt de spalare de bani, initiere si constituire de grup infractional organizat, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu, potrivit unor surse judiciare. Faptele vizeaza activitatea Rafo si Carom.

Iancu a fost deja deferit justitiei intr-un caz de evaziune fiscala. In aceasta cauza, Iancu a fost trimis in judecata in august 2005, alaturi de alte noua persoane, pentru activitati comerciale ilicite in care ar fi fost implicate grupul de firme VGB - rafinaria Rafo - societatea Tender SA - Carom SA.

Prejudiciul a fost estimat initial la 110 milioane de lei, asupra vinovatiei acuzatilor urmand a se pronunta Tribunalul Bucuresti. Marian Iancu a mai fost arestat in perioada 14 februarie-24 iunie 2005, in dosarul privind activitatile ilicite de la Rafo Onesti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO