Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis: Trebuie să legăm abordarea tehnologiei 5G şi din punct de vedere al securităţii NATO

Preşedintele Klaus Iohannis: Trebuie să legăm...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

04.12.2019, 16:54 169

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că tehnologia 5G va trebuie abordată şi din punctul de vedere al securităţii naţionale, deci implicit din perspectiva securităţii NATO. Şeful statului a adăugat că acest subiect a fost abordat la Summitul NATO.

„Această chestiune a fost abordată de unii dintre participanţi la discuţie şi devine din ce în ce mai clar că trebuie să legăm abordarea tehnologiei 5G şi din punct de vedere al securităţii naţionale, deci, implicit şi din punctul de vedere al securităţii NATO. Este un proces care nu este finalizat prin decizie, dar faptul că mereu se reia discuţia arată că această preocupare există şi ea este una reală”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat la finalul Summitului NATO de la Londra despre tehnologia 5G şi memorandumul semnat în acest sens între România şi SUA.

Preşedintele României a mai spus că tehnologia 5G este gândită să ajungă la toatele nivelele vieţii cotidiene, iar prin urmare va avea un impact şi în domeniul securităţii naţionale.

„Odată ce introducem 5G, această chestiune devine vitală, fiindcă 5G nu înseamnă o telefonie mai performantă sau un smartphone mai performant. 5G este gândit să intre în toate sferele vieţii cotidiene, a vieţii de stat, a comunicării între cetăţean şi instituţii, între instituţii, până la urmă şi între lucruri – este ceea ce se numeşte Internetul Lucrurilor. Şi atunci impactul, evident, va fi şi pe securitate naţională şi trebuie să ţinem cont de aceste lucruri”, a conchis şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO