Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis spune că România a achiziţionat armament ultramodern şi îşi pregăteşte mai bine militarii pe fondul alocării a 2,5% din PIB armatei

Preşedintele Klaus Iohannis spune că România a...

Autor: Mediafax

05.09.2023, 17:41 185

Alocarea a 2,5% din PIB Armatei a permis României să abordeze noi achiziţii de mare amploare, armament ultramodern de ultimă generaţie, afirmă Klaus Iohannis. El pune accent şi pe pregătirea militarilor români.

„Suntem în faza în care dotarea Armatei noastre trece în cu totul şi cu totul nou nivel. Încă din 2015 am decis să alocăm 2% din PIB pentru Apărare, din care o mare parte pentru dotare, iar începând din acest an alocăm 2,5%. Acest lucru ne-a permis să abordăm noi achiziţii de mare amploare, de mare importanţă, armament ultramodern de ultimă generaţie. Dar, să nu uităm, în acelaşi timp, aceste alocări a permis o pregătire superioară a personalului militar, pregătire care se desfăşoară continuu. De exemplu, aici în baza Cincu, împreună cu aliaţii”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că dotările „au schimbat complet faţa Armatei României”.

„Însă, suntem hotărâţi să continuăm cu aceste programe de înzestrare. (...) Important e să ştim că banii sunt foarte bine folosiţi pentrui dotare şi pentru pregătirea militarilor”, încheie Iohannis.

Şeful statului a vizitat, marţi, entrul de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, împreună cu premierul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO