Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis, despre protestele fermierilor: Comisia Europeană ar putea să vină cu unele proceduri de ameliorare

Preşedintele Klaus Iohannis, despre protestele...

Autor: Mediafax

01.02.2024, 11:17 33

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a vorbit despre protestele fermierilor spunând că UE ar putea să propună unele „proceduri de ameliorare”.

Preşedintele României a făcut declaraţiile joi, la Bruxelles, înainte de participarea la Consiliul European. Capitala belgiană este aproape blocată din cauza protestului fermierilor.

„Nu putem să ne întâlnim în Bruxelles care este aproape blocat şi să nu discutăm aceste probleme (...) au fost discutate aseară, azi discutăm din nou”, a dezvăluit Klaus Iohannis.

El a vorbit despre soluţiile care ar putea să vină de la Comisia Europeană.

„Fermierii români au aceleaşi probleme cu fermierii din Franţa, Belgia (...) Vom vedea cum poate comisia să vină cu anumite proceduri de ameliorare. (...) Culoarele solidarităţii nu afectează agricultorii din România”, a precizat Klaus Iohannis.

Proteste ale fermierilor au loc în Franţa, Belgia, Germania, Polonia şi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO