Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis despre celebrul PNRR: „Important e să fie un plan realist, bine făcut şi acceptat de Comisia Europeană”

Preşedintele Klaus Iohannis despre celebrul PNRR:...

Autor: Mediafax

27.04.2021, 19:09 107

Preşedintele Klaus Iohannis spune, referitor la PNRR, că important e ca PNRR să fie un plan realist, bine făcut, acceptat de Comisia Europeană, finanţabil şi care să reflecte obiectivele României: „E o procedură complicată, pentru că niciodată nu a existat o astfel de formă de finanţare”.

„Din informaţiile mele o singură ţară a depus planul - Portugalia, care deţine şi preşedinţia rotativă. Majoritatea statelor europene nu au finalizat pregătirea planurilor. Lucrează la ele împreună cu Comisia, ceea ce facem şi noi. E o procedură complicată, pentru că niciodată nu a existat o astfel de formă de finanţare şi de întocmire a unor planuri naţionale de revenire dintr-o criză gravă. În acest sens, fiecare stat îşi pregăteşte un plan, Cominia împreună cu Parlamentul au anumite ambiţii legate de Europa verde, de Europa digitală şi aceste chestiuni se negociază. Ştim foarte bine de anii trecuţi că aceste negocieri cu Comisia nu sunt simple deloc. Noi suntem pregătiţi şi vom avea negocieri în mai multe etape şi vom avea în final un plan foarte bun, care va fi finanţat”, spune Klaus Iohannis.

El apreciază că, în prezent, coaliţia de guvernare funcţionează „foarte bine”.

„Vom avea în zilele următoare noi discuţii în interiorul guvernului, în interiorul coaliţiei, cu Comisia Europeană, care vor duce la o îmbunătăţire a primului draft şi până la sfârşitul lunii mai vom avea un plan bune pus la punct, agreat cu Comisia Europeană, care atunci poate fi depus”, adaugă şeful statului..

De asemenea, Iohannis precizează că termenul de depunere „de sfârşit de aprilie nu a fost un termen ultimativ, ci a fost un termen orientativ”.

”Important nu e să-l depunem cu o săptămână mai repede sau mai târziu, Important e să fie un plan realist, bine făcut, acceptat de Comisie şi finanţabil şi care reflectă obiectivele României”, conchide Klaus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO